Online lån er nemme, hurtige og effektive

De fleste af os har prøvet at stå i en situation, hvor bankkontoen har været tom og man har fået en uventet ekstra regning, der gør det nødvendigt at skulle låne penge og ofte gerne lidt hurtigt. Det kan være at vaskemaskinen er gået i stykker og tanken om at skulle undvære den i flere uger, imens banken gennemgår en låneansøger kan få de fleste til at blegne ved tanken om den mængde vasketøj der ligger efter 2-3 uger. 

Modsat banken har en online bank en hurtig og nem låneprocedure, som gør at du har pengene indenfor 24 timer, samtidig med at du ikke skal stille sikkerhed. At der ikke skal stilles sikkerhed betyder dog at der er en lidt højere rente, da der for låneudbyderen er en større risiko forbundet med lånet. Låne udbyder kunne f.eks. være Ikano bank.

Start med at få et økonomisk overblik

Uanset om du skal låne et stort beløb på flere milioner kr. eller blot et par tusinde kr. er det vigtigt at du kan betale beløbet tilbage. Det kan have store personlige konsekvenser, hvis man ikke kan betale ens lån tilbage, så derfor er det vigtigt at få et økonomisk overblik først og sikre at man kan betale lånet tilbage.

Samtidig med at du får dit økonomiske overblik, bør du overveje om du skal låne et større beløb, især hvis du har flere små lån. Det er som udgangspunkt billigere at betale et stort lån tilbage frem for mange mindre lån. 

Skriv ned hvad du har af indtægter og udgifter. Forskellen er hvad du har af mulighed for at betale tilbage på et nyt lån. Læg et budget, men husk at være realistisk. Undlad at lægge det så stramt, at der ikke er plads til en kop kaffe en gang i mellem. Det trives de færreste med.